Поточний спецпроект
МОЗОК ЧАС

22-23.10.21 відбулись чергові тренінги УТІМ “Менеджмент гострого мозкового інсульту” в Івано-Франківську

22-23.10.21 відбулись чергові тренінги УТІМ “Менеджмент гострого мозкового інсульту” в Івано-Франківську 30 жовтня 2021

22-23.10.21 відбулись чергові тренінги Українського товариства інсультної медицини “Менеджмент гострого мозкового інсульту” за підтримки Берінгер Інгельхайм в Івано-Франківську. 

22.10.21 Тренінг відбувся в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.
Інсультне відділення працює під керівництвом тренера та спікера ГО «УТІМ» Хлібейчук Галини. Відділення розраховане на 40 ліжок та 6 ліжок інтенсивної терапії, саме воно, на сьогоднішній день, є лідером за кількістю проведених тромболітичних терапій в Івано-Франківській області та єдиною лікарнею, яка надає ендоваскулярну допомогу хворим на гострий мозковий інсульт. 

Теоретичну частину тренінга, за ініціативи керівництва лікарні, відвідали лікарі з районих лікарень. Основну, симуляційну, частину для лікарів неврологів провели спікери Дмитро Лебединець, Михайло Тончев, Галина Хлібейчук та Павло Лебединець. ГО «УТІМ» висловлює свою подяку всім лікарям, які брали участь в тренінгу і особисто завідувачки кафедри неврології Івано-Франківського Національного Університету Вікторії Гриб.

23.10.21 Спікери Ольга Білецька, Євген Вольга та Павло Лебединець провели тренінг в Івано-Франківській міській лікарні для лікарів неврологів, які працюють під керівництвом Ірини Кобець. ГО «УТІМ» дякує лікарям, які зголосилися відвідати тренінг в свій вихідний. 

Спікери УТІМ та лікарі відділення мали змогу побачити як відбувається лікування інсульту не тільки в симуляціях, а і у реальному житті. Двічі тренінг був зупинений через наявність справжніх пацієнтів з ішемічним інсультом, які, завдяки налагодженому маршруту та роботі екстреної медичної допомоги були доставлені до лікарні в терапевтичному вікні, та потребували негайної допомоги. 

Перший пацієнт був відразу доставлений на комп’ютерний томограф, де і відбувся тромболізис. Другий пацієнт окрім тромболітичної терапії потребував і ендовастулярної допомоги. Завдяки злагодженим діям лікарів міської лікарні пацієнт вчасно отримав тромболітичну терапію та негайно був переведений до обласної лікарні, де була проведена механічна тромбектомія хворому. 

Лікарі обох закладів показали високий рівень готовності та якості надання допомоги пацієнтам з гострим мозковим інсультом. Злагодженість дій лікарів обох лікарень ще раз доводять, що допомога на гострий мозковий інсульт покращується в країні постійно та дає змогу нашим пацієнтам отримати шанс на якісне лікування в кожному регіоні України. 

Створюємо інсультну допомогу разом!